Op zaterdag 22 oktober 2016 is het jaarlijkse kinderfeest voor 200 arme kinderen gehouden in Gjakova. Dankzij de vele donaties was het ook dit jaar weer mogelijk om 200 kinderen en hun ouders weer blij te maken. Met veel dankbaarheid organiseert de Stichting Podiatria Kosovo dit elk jaar weer opnieuw.

’s Morgens zijn eerst de kleintjes van 4-9 jaar aan de beurt: spelen in een plaatselijk speelpaleis, in een gebouw waar ze nooit komen is al een grote vreugde op zich. Verder konden de kinderen tekeningen maken, liedjes zingen en een grote zak met lekkers in ontvangst nemen. Voor de ouders, opa’s en oma’s gratis een kopje koffie erbij en iedereen was heel blij.

In de middag speelden 100 kinderen tussen de 10 en 14 jaar Bingo. Grote tafels met vele prijsjes werden klaargezet en iedereen had 2x prijs. Erg spannend voor de kinderen, en veel gejuich bij het behalen van ‘Bingo!’.

Voor de ouders was het in ontvangst nemen van een ‘kadobon’ van 10 Euro per kind het allergrootste feest: direct ging men de winkel in om etenswaren te kopen. Geen luxe, maar pure dagelijks noodzakelijke zaken.

Wederom heel veel dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd:

Falimedirit, of te wel: dank jullie wel!