Net als in de hele wereld heeft het Coronavirus ook in Kosovo haar impact gehad. Aangezien er niet zoveel getest wordt als in Nederland is de impact niet getalsmatig uit te drukken, maar dat er ook daar veel zieken en doden te betreuren zijn is duidelijk. Dit alles heeft natuurlijk ook impact op de voortgang van de patiëntenzorg in de kliniek en onze andere vrijwilligersprojecten die daar inmiddels al bijna 20 jaar plaatsvinden. Zo is er geen kinderfeest geweest, hebben we geen persoonlijke bezoeken kunnen en mogen brengen aan Kosovo en instanties die van belang zijn en dat voor het eerst sinds 2009!

Gelukkig hebben we wel andere zaken kunnen regelen: Met dank aan de vele donaties die bij mijn pensionering en ook daarna zijn gedaan, zijn er in december j.l. verschillende projecten uitgevoerd:

  • De jaarlijkse donatie aan het ‘blijf van mijn lijf’ huis in goederen (voedsel) en een kadootje voor de daar wonende kinderen en hun moeders werd met gejuich ontvangen. Een mooi lied als bedankje viel Vjolca ten deel!

  • Meerdere ‘overlevingspakketten’ zijn uitgedeeld aan mensen, die onder vaak erbarmelijke omstandigheden zich proberen staande te houden. Bardha, Zija en Vjiolca hebben alle pakketten bezorgd.

De foto’s spreken voor zich:

Voor mijzelf geldt, dat ik voor het eerst een heel jaar niet naar Kosovo heb kunnen reizen en dat mis ik enorm. Gelukkig kunnen we beeldbellen en mailen, dus het contact gaat niet verloren.

We blijven aan het werk voor dit goede doel en hopen in 2021 nieuwe projecten te kunnen gaan uitvoeren, de voetkliniek weer wat nieuw leven in te blazen en vooral aandacht te hebben voor iedereen die onze hulp kan gebruiken in Gjakova.

Dank aan iedereen die ons steunt en elke donatie is en blijft welkom!

Margreet van Putten
Bankrekening Stichting Podiatria Kosovo:
NL22ABNA0579534618

Of via de donatiepagina